2018

9. PsychArt® 24 Kiállítás és Képvásár
A Moravcsik Alapítvány által szervezett PsychArt® 24 Művészeti Maraton képeiből nyílt kiállítás a Budapest Art Brut Galériában 2018 december 11-én. Mint minden évben, 2018-ban is a legszélesebb körű közönséget sikerült bevonzanunk az eseményre, ismét egy örömteli, és művészetileg nagyon inspiráló programot tudhattunk magunk mögött. A maraton képeiből rendezett tárlat is ezt a sokszínűséget tükrözte.
A kiállítást megnyitotta: prof. Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika igazgatója.
Galéria

 

 

Tömegjele:m Kiállítás
2018 november 9-én nyílt Kozma Anita kiállítása a Budapest Art Brut Galériában. Kozma absztrakt plasztikái mellett rajzai, grafikái is kiállításra kerültek.
Galéria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hang és Kép – Nemzetközi Fotópályázat Kiállítás
„Milyen képek jutnak eszedbe a kedvenc zeneszámod hallatán? Milyen hangokat idéz elő benned egy kép? Inspirál egy számodra kedves zene, hogy megjelenítsd képben is, vagy éppen egy látványt szeretnél „megzenésíteni”?” – ezen kérdések mentén készült képekkel lehetett jelentkezni a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főszervezésében meghirdetett fotópályázatra. A pályázók két kategóriában – 18 év alatt és felett – egy kedvelt zenére készítettek fényképeket. A versenyre 94 pályamű érkezett 18 magyarországi és 5 külföldi – szlovéniai, svájci és romániai – intézményből, amelyek közül a zsűri a 10 díjnyertes alkotáson túl 37 képet választott ki a kiállításra.
Az SZGYF egész Magyarországról, valamint külföldi partnerországaiból fogadta a szociális és gyermekvédelmi ellátásban részesülő pályázók “hangillusztrációs” projektjeit, amelyeket a Budapest Art Brut Galéria közreműködésével a nagyközönségnek is bemutatott.
A kiállítást megnyitotta: Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója.
Beszédet mondott: Dr. Simon Lajos, egyetemi docens.

Lélektükrök Kiállítás
2018 szeptemberében került bemutatásra a BAB Galériában a Lélektükrök című kiállítás. A tárlaton a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Pécsi Gyermekotthonában és lakásotthonaiban tevékenykedő Csontváry Képzőművészeti Stúdió Egyesület művészetterápiás munkái voltak megtekinthetőek.
A kiállítást megnyitotta: Dr. Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott.
Szakmai köszöntőt mondott: Dr. Simon Lajos, egyetemi docens.
A kiállítás védnöke Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár volt.
Galéria

 

 

 

 

Képzel& – Hirman Csaba Kiállítása
A Képzel& című tárlat Hirman Csaba kiállítása volt, melynek megnyitója egy meglepetés performanszszal volt egybekötve.
A performansz íroi Ferdinánd Zoltán, Haynal Ákos és Varga Imre voltak.
Előadtak: Varga Imre (zene), Nagy György Zoltán és Haynal Ákos.
Galéria

 

 

 

 

 

 

 

Nőstényördögök – Mónus Viktor Kiállítása
„Képi világomra jellemző az álomszerű atmoszféra, és a bennük szereplő groteszk, túlvilági lények. Képregények és videojátékok inspirálták a korai munkáimat, később ennek a képi világa egy önálló világgá fejlődött. Alkotási habitusom autodidakta, de sokat köszönhetek a szombathelyi képzőművészeti tanulmányaimnak is. Témáim között szerepel a gyönyör és a fájdalom, a szép és a rút, a valóság és a groteszk ellentéte.” –így jellemezte Mónus Viktor saját művészetét.
Nőstényördögök kiállításán az alkotó festményein és grafikáin groteszk karakterei köszöntek vissza, egy sajátságos fantáziavilágba belehelyezve.
A kiállítást megnyitotta: Sipos Endre, művészetfilozófus.
Galéria

 

 

 

50. Ifjú Alkotók Kiállítás
A Budapest Art Brut Galéria adott otthont az 50. ifjú Alkotók Kiállításának, ahol a Práter utcai iskola fotós, ötvös és aranyműves tanulói mutatták be munkáikat.
Az esemény fővédnöke valló Péter, a Budapest Komplex SZC főigazgatója volt.
Galéria

 

 

 

 

 

 

 

Art Brut Around the World Kiállítás
A BAB Galéria adott otthont 2018 februárjában annak a plakátkiállításnak, mely több ország art brut művészetét mutatta be a plakát médiumán keresztül.
A kiállítást megnyitotta: Dr. Hárdi István, pszichiáter.
Galéria