BAB Galéria

További info

Webshop

További info

Art Brut

További info

Alkotók

További info

BETŰMÉRET

BETŰMÉRET

A Határvonal című kiállítás a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Művészetterápiás Alkotóműhelyének az elmúlt hét évben készült alkotásaiba enged betekintést.

Létrehozni egy alkotást már akkor is gyógyító hatású lehet, ha az nem terápiás céllal történik. A művészetterápia a klinikai gyakorlat részévé válva mind az önkifejezés diagnosztikus eszközeként, mind a terápiás alkalmazásként is része a pszichiátriai gyógyításnak.

Az itt látható gyűjtemény a Klinika különböző  osztályainak munkáiból lett összeállítva. Megtalálhatjuk köztük az ambuláns ellátásban részesülők és a pszichoterápiás osztály betegeinek csoportos alkotásait („kognitív sémafókuszú pszichoterápia”).

Az alkotások csoportos munkában végzett, de egyéni hangsúlyú, befolyásolástól mentes terápiás munkafolyamat eredményei. A terápia lehetőséget nyújt, hogy az alkotói tevékenység akár önmagában, értelmezés nélkül is segítsen a traumatikus élmények feldolgozásában. Olyan folyamat megsegítése ez, mely során alkotóképessé válva a megnyugvás, a megkapaszkodás, biztonságérzet kialakulása pszichikus tértáguláshoz vezethet.

A rajzolt-festett szavak a terápiás kapcsolatban értelmet nyerhetnek. Része lehet a saját tapasztalatok átértékelésében, segíthet az „én” és a „valóság” helyes elrendezésében, a határok kijelölésének folyamataiban.

 

BETŰMÉRET

 Együttműködő partnereket keresünk a Moravcsik Alapítvány fenntartásában működő Budapest Art Brut (BAB) Galériában (Budapest, VIII. ker. Üllői út 60-62.) megnyitott ajándékboltban történő árusításhoz. 

Ajándékboltunkban jelenleg, kizárólag a segítő vásárlás védjeggyel ellátott kézműves termékeket árusítjuk. A bolt működését megváltozott munkaképességű – fogyatékkal élő - személyek biztosítják.

A termékkör bővítése érdekében keresünk olyan számlaképes kézműveseket, akik bizományosi szerződés keretében szívesen árusítanák üzletünkben termékeiket. Elsősorban játékokra, ajándéktárgyakra, ékszerekre gondolunk, de nem zárkózunk el az új ötletek elől sem.

Amennyiben felhívásunk felkeltette érdeklődését, bemutatkozó levelével kérjük, jelentkezzen a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.