BETŰMÉRET

Budapest Art Brut Galéria a 22. Múzeumok Majálisán

Múzeumok a kertben -Kertek és múzeumok

 

Kertem, kertem, mondd meg nékem…
Mutasd a kerted, mi megmutatjuk személyiséged rejtett oldalát!

●Miként ad képet személyiségedről egy farajz?
●Hogyan képes megjeleníteni a famotívum az egyéni életutat?
●Mit szimbolizál az Égig Érő Fa a magyar hagyományban?

Ha szeretnél választ kapni ezekre a kérdésekre, látogass el a Budapest Art Brut Galéria sátrához a Múzeumok Majálisa rendezvénysorozat keretein belül!

Megtudhatod, hogy kedvenc fád alapján milyen jellembeli sajátosságokkal rendelkezel, hogy kedvenc virágod alapján melyek a legjobb tulajdonságaid, s melyek azok a kerttípusok, amelyek leginkább passzolnak személyiségedhez!
A személyiségtesztek mellett kiemelt szerep jut majd a művészi alkotótevékenységnek: a sátrunkban elhelyezünk 3 festőállványt, hogy megtapasztalhasd a szabad alkotás örömét!
Találkozzunk május 20-21-én a Múzeumkertben!

Rólunk: 
Alapítványunk a rehabilitációs és reintegrációs munkája során jó eredménnyel alkalmazza a művészet- és kreatív terápiát. A művészetterápia és a művészeti alkotó tevékenység komoly segítséget jelent a mentális betegségek leküzdésében és a betegségből való felépülés folyamatában.
A Budapest Art Brut Galéria éppen azért született meg, hogy az outsider, art brut művészek és művészetterápiás műhelyek számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson. Küldetése, hogy programjaival hozzájáruljon a mentális betegségekkel élő személyeket érintő társadalmi szemlélet és élőítélet kedvező irányú változásához, valamint a kulturális és művészeti életben való esélyegyenlőség megteremtéséhez.

 

Bővebb információ a rendezvényről:

http://muzeumokmajalisa.hu/

https://www.facebook.com/babgaleria/

 

Sajó Boglárka: Cím nélkül, 2013, akrill, szürkelemez, 35 x 50 cm, Budapest Art Brut Galéria Gyűjteménye

 

 

 

 

 

Psych Art - Művészet és Pszichiátria

Különleges kiállítás nyílik a Fekete házban pszichiátriai kezelésen átesett képzőművészek munkáiból május 5-én, pénteken 17 órakor.

A tárlaton a Budapest Art Brut Galéria Gyűjteménye és a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Pszichiátriai Klinika Foglalkoztató Műhelye mutatkozik be.

A kiállítás 2017. szeptember 1-ig látogatható minden nap 10-18 óra között.

 

A tárlat megtekinthető 2017. május 5-ig, hétfőtől péntekig, 10-18 óráig, ettől eltérő időpontban egyeztetés alapján állunk látogatóink rendelkezésére. 

The exhibit will be open to visitors from Monday to Friday, from 10am to 6pm or by appointment from March 24th 2017 through May 5th 2017.

"Alapítványi fenntartású, 2000 óta működő művészeti iskolánk Kelet-Magyarországon, Berettyóújfalu központtal jelenleg 6 telephelyen biztosít alkotási lehetőséget a 6-22 éves korosztály számára, képző- és iparművészeti valamint táncművészeti ágon.
Iskolánk nemzetközi szinten is jegyzett gyermek képzőművészeti műhely. Tanulólétszámunk 600 körüli, tanítványaink több mint hatvan százaléka hátrányos helyzetű, magas a cigány tanulók aránya is.
Alapelvünk a gyermekközpontúság. Művészeti nevelési feladataink követelményei maximálisan a gyermekek korához, egyéni fejlődési tempójához, érdeklődéséhez igazodnak. 
Legfontosabb célunk, hogy a művészeti nevelés eszközeivel segítsük személyiségfejlődésüket, hátrányaik kompenzálását. Foglalkozásaink igazi, alkotó jellegű műhelyfoglalkozások, ahol az egyéniség és az identitás felvállalása, az önkifejezés kiemelt szempont. A művészetet megpróbáljuk a lehető legtöbb szálon kapcsolni az élethez, hogy meghatározó elemként épüljön be a gyermekek személyiségébe." (Igazgyöngy Alapítvány)

"Our foundationally maintained art school has been operating in eastern Hungary since 2000, its center being the town of Berettyóújfalu. It provides people aged 6-22 with the necessary facilities to create fine, applied or dance art – currently at six locations.
The school has a professional certification of “excellent”. Our students number around 600, more than 60% of whom are underprivileged. The rate of gipsy students is also quite high.
Our main principle is being child-centered. The art educational tasks we give the children are maximally tailored to their age, the individual speed of their development, and their interests."
(Igazgyöngy Basic Art-Educational Foundation)

Fotóalbum