BETŰMÉRET

Helyszíne: BAB Galéria
Budapest, VIII. ker. Üllői út 60-62.


Kiűzetés a Paradicsomból - Találkozásélmény és műalkotás
dr. Gerewich József, címzetes egyetemi tanár előadása
Helyszín: Budapest Art Brut Galéria, Budapest, Üllői út 60-62.
Időpont: 2015. április 14. (kedd) 18 óra

A Moravcsik Alapítvány munkatársai szeretettel várják a Ferencvárosban élőket és dolgozókat a „Családbarát programok a Ferencvárosban” című, KCE-2015/4/04 jelű projekt keretében megvalósuló Tea&Művészet című programjára.
A részvétel ingyenes 


Időpont: 2015. március 31.
Téma: Kollektív és individuális
Előadó: Gaál József festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense

"Családbarát programok a Ferencvárosban" című, KCE-2015/4/04 jelű projekt keretében megvalósuló program.

"A pragmatikus művész jól megtervezett műalkotása általában didaktikus és dimenzió nélküli, ahogy direkt moralizáló, aktuális problémákat feszegető mű is efemer jelentéssel bír, vagy szimplán érzelgős. Viszont megfejthetetlen, hogy mindenféle előkészület nélkül egy – nevezzük most art brut – művésznek, csak egyszerűen létrejön valami nagyon individuális, önző és irracionális valami, ami mégis közösségi, archetipikus. Nevezhetjük a tudatalatti vagy tudattalan általi erőnek mindezt, de szinte az álomszerű dekoncentráltság, vagy automatizmus inkább olyan az erőlködés nélküli áramlás. Ezt a titkot kellene megfejteni (?), de ígérem, a tapogatózáson, a toporgáson túl nem jutunk, mert a racionalizmus hideg őrülete lefagyasztja a szabad fantáziát…" Gaál József

Fotógaléria

 

Fotógaléria


Időpont: 2014. november 4.
Téma: antik Egyiptom, piramiselméletek
Előadó: Kurdi János

Az előadást követően kerekasztalbeszélgetés a PsychArt24 művészeti maratonról a Kovács Emesével, a Galéria vezetőjével és Szomolya Szabinával a Galéria művészeti menedzserével, a rendezvény főszervezőivel.

Fotógaléria


Időpont: 2014. október 18.
Téma: a prehistorikus kor művészetének története
Előadó: Kurdi János

Az előadást követően bemutatjuk a "Lakik bennem valaki" című könyvet. A könyvben Nagy Péter verseit és Soós Barbara novelláit Török Orsolya és Laukó Éva festményei illusztrálják. A könyv Alapítványunk támogatásával került kiadásra limitált példányszámban.

A program az Olvasás Éjszakája keretében valósul meg, aminek ebben az évben a kapcsolatfelvétel a fő témája, mint a létrejövő kontakt, a létrejövő összefüggés, a létrejövő (érzelmi, akár intim) viszony. Az Olvasás Éjszakáján kapcsolatfelvételek történnek, az olvasó találkozik íróval, olvasó találkozik más olvasóval és aki eljön a Galériába, az találkozhat velünk is. 

Képgaléria