BETŰMÉRET

6. PsychArt24 művészeti maraton

Időpont: 2015. szeptember 25-26.
Helyszín: SE EOK, Budapest, IX. ker. Tűzoltó u 37-41.
A rendezvény témája: Megújulás

A művészetet mint terápiás eszközt régóta használják már a pszichiátriai és mentális problémákkal küzdő betegek gyógyításában, rehabilitációjában. A művészeti programjaink célja elsősorban a közös festés öröme, az értékteremtés képességének megélése és az egymás iránti elfogadás bemutatása volt. Az eseményeken résztvevő alkotók bebizonyították, hogy a művészet nyelve közös.

A Moravcsik Alapítvány munkatársai, a Budapest Art Brut Galéria alkotóközösségével közösen, azért döntött a Magyarországon egyedülálló rendezvény lebonyolítása mellett, hogy a művészet kifejező erejét felhasználva hozzájáruljanak a mentális fogyatékkal és lelki betegséggel élők önértékelésének erősítéshez, az ellenük irányuló előítéletek és diszkrimináció csökkentéséhez, a társadalom által, a pszichiátriai betegségek köré emelt falak lebontásához. A rendezvény különlegessége, hogy a pszichiátriai betegek, nemcsak mint alkotók, hanem mint az esemény szervezői, lebonyolítói is részt vesznek a programban.

Az elkészült alkotásokat a rendezvény idején meg lehet tekinteni a helyszínen, majd a Budapest Art Brut Galéria Művészeti Tanácsa által legjobbnak ítélt képekből összeállított válogatást Galériánkban mutatjuk be, a programot követően. 

A Psychart24 első alkalommal 2010-ben került megrendezésre és azóta folyamatosan minden évben szeptember utolsó péntek-szombatján kerül lebonyolításra.

A PsychArt24 rendezvényről éves bontában bővebben, a bal menüpontokra (évszámokra) kattintva olvashat.

 

A rendezvény támogatói: