A Budapest Art Brut Galéria fenntartója a Moravcsik Alapítvány.

Alapítványunk 1991-ben jött létre azzal a céllal, hogy segítse a SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán a betegek egészségügyi és szociális ellátását.

Küldetésünk, a közösségi pszichiátriai ellátás elveinek megfelelően a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának elősegítése, képzettségüknek és az egészségi állapotuknak megfelelő munkavégzés feltételeinek biztosítása, adaptációs készségük fejlesztése, az állapotukból adódó hátrányok kiegyenlítése.

2008-ban létrehoztuk a Pszichiátriai Betegek Nappali Intézményét, ahol a betegek nappali ellátását végezzük. Az Intézmény keretein belül szociális foglalkoztatást kezdtünk. Később pályázat útján lehetőséget kaptunk akkreditált (védett) munkahelyek kialakítására és működtetésére (varroda, asztalos műhely, könyvkötészet). Alapítványunk részt vesz a Főváros közösségi pszichiátriai ellátásában. Jelenleg 80 klienst látunk el a különböző ellátási formák keretében.

2009-ben létrehoztuk a Budapest Art Brut Galériát azzal a céllal, hogy bemutassuk a pszichiátriai betegséggel élők képzőművészeti alkotásait a társadalmi elfogadásuk elősegítése érdekében. Galériánk sokrétű művészeti programot kínál nemcsak betegeinknek, de az egészségeseknek is. A közös élményszerzés a saját tapasztalás jelentősen hozzájárul a pszichiátriai betegséggel élőkkel szembeni előítéletek feloldásához. Célunk elérésében segít a betegeink részvételével működő „Gubacs” színtársulat is.

A különböző programokkal, tevékenységekkel fő célunk a betegek visszavezetése a társadalomba és lehetőség szerint a nyílt munkaerőpiacon történő munkavállalásra. Évente a kigondozott kliensek száma eléri a 12%-t.

Az elmúlt években tudatosan törekedtünk arra, hogy a különböző tevékenységekbe klienseink mellé önkénteseket vonjunk be, akiknek a száma ez évben már elérte a 30 főt.

Munkánk eredménye, hogy klienseink kiegyensúlyozott állapotban vannak, fejlődnek, aktívak, képesek közösségben jól együtt működni és jelentősen csökkent a visszaesések száma körükben.

Kérjük adója 1%-val támogassa a Moravcsik Alapítvány munkáját és ezzel a Budapest Art Brut (BAB) Galériát!
Adószámunk: 19669072-2-42
Számlaszám: K&H Bank 10200902-32710870

Az SZJA 1 % felajánlásának módja

Személyi jövedelemadója 1% felajánlhatja az APEH-től kapott csomagban található nyilatkozat kitöltésével.
A rendelkező nyilatkozatot külön postai küldeményként is feladhatja, vagy személyesen elviheti az APEH ügyfélszolgálatra, de ebben az esetben a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét.
Elektronikus adóbevallás esetén az ABEV kitöltőprogram 0953 számú nyomtatványának D jelű lapján nyilatkozhat az SZJA 1%-ról.
Ha a munkáltatója állapítja meg adóját, az adóbevallást készítő kollégától megkapja a rendelkező nyilatkozatot. Amennyiben ez nem történik meg, innen is letöltheti a nyilatkozatot. A nyilatkozatba írja be a szervezet adószámát, majd tegye lezárt borítékba. A borítékon tüntesse fel nevét, lakcímét és adóazonosító jelét, majd írja alá úgy, hogy aláírása keresztezze a ragasztást, és a borítékot adja át munkáltatójának.