PsychArt24 – művészeti maraton

A Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art Brut Galéria 2010 óta minden év szeptemberében nagy érdeklődéstől kísérve rendezi meg -ezt a Magyarországon egyedülálló eseményt-, a PsychArt24 művészeti maratont, ahol a többszáz résztvevő évről-évre számos izgalmas műalkotást hoz létre.

A figyelemfelhívásként is működő program péntek déltől szombat délig tart, ezen időintervallumon belül bárki bármennyi időt eltölthet ebben a 24 órán keresztül működő kis közösségi térben.

Az esemény fontos szociális értéket is hordoz: a pszichoszociális fogyatékossággal élő és egészséges résztvevők itt közösen alkotnak, ezáltal megindulhat köztük egy párbeszéd, melynek célja a mentális betegséggel élőkkel szembeni előítéletek feloldása. Emellett az érintettek komoly szerepet játszanak magának az eseménynek a lebonyolításában is, hisz az összes felmerülő feladatból aktívan kiveszik a részüket.

A PsychArt24 elsődleges célja a közös festés öröme, az értékteremtés képességének megélése és az egymás iránti elfogadás bemutatása, ezzel is bizonyítva: a művészet nyelve közös.