A Moravcsik Alapítvány 1991-ben jött létre azzal a céllal, hogy segítse a SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán a betegek egészségügyi és szociális ellátását. Az Alapítvány névadója Moravcsik Ernő Emil (1858-1924), (1905-1908 között) a Balassa utcai klinika terezője, a klinika első igazgatója, egyben az elmekórtan professzora volt.

Az Alapítvány 2008-ban hozta létre a pszichiátriai betegek nappali intézményét, ahol a betegek nappali ellátása történik. Az intézmény keretein belül szociális foglalkoztatásra, majd ezt követően akkreditált (védett) munkahelyek létrehozására is sor került, melyek a mai napig lehetőséget teremtenek a pszichoszociális fogyatékossággal élők számára a nyugodt és stabil munkavégzésre.

Az alapítvány tevékenységével aktív szerepet vállal a mentális betegséggel élőkkel szembeni előítéletek csökkentésében és a rehabilitációjukban, aminek egyik legfontosabb eleme az értékképzés a foglalkoztatáson és a művészeti tevékenységen keresztül. Az Alapítvány alkotóműhelyként és kiállítási térként 2009-ben alapította meg a Budapest Art Brut Galériát.

Az Alapítvány az elmúlt években tudatosan törekedett arra, hogy a tevékenységeibe a klienseik mellé önkénteseket is bevonjon, akiknek a száma mára elérte a 30 főt.

A Moravcsik Alapítvány tevékenységeiről részletesebben az Alapítvány honlapján tájékozódhat: https://moravcsikalapitvany.hu/

Kérjük adója 1%-val támogassa a Moravcsik Alapítvány munkáját és ezzel a Budapest Art Brut (BAB) Galériát!
Adószámunk: 19669072-1-42
Számlaszám: K&H Bank 10200902-32710870