A fotót készítette: Turák Amadé

A Moravcsik Alapítvány 2009-ben hozta létre a Budapest Art Brut Galériát.
Küldetésünk a pszichiátriai betegséggel élő magyarországi art brut művészek alkotásainak kiállítása és elfogadtatása, megismertetése a hazai és nemzetközi művészeti fórumokon. Az állandó nyitva tartással működő galéria képgyűjteményének bemutatása, komoly segítséget nyújt a szélesebb társadalmi elfogadást illetően, lehetőséget biztosítva a társadalom minden tagja számára, hogy megismerkedjen a pszichiátriai betegséggel élő és a társadalom perifériájára szorult emberek alkotásaival, ezzel is elősegítve az esetlegesen bennük élő előítéletek feloldódását.

Megnyitása óta a galériában dolgozó és alkotó pszichoszociális fogyatékkal élők közösségének célja bebizonyítani, hogy betegségükkel együtt is képesek értéket létrehozni és a társadalom teljes értékű tagjaként létezni. Az Alapítvány szakemberei a közösségi pszichiátria segítségével olyan közösséget, támogatást, képzést és munkalehetőséget nyújtanak, ami erősíti a kliensek önbecsülését, segítenek a mindennapi gondok megoldásában és a felépülésben.

A Budapest Art Brut Galéria tevékenységei közé tartoznak a művészetterápiás foglalkozások, az alkotó- és kézműves műhelyek működtetése, különböző művészeti programok szervezése, lebonyolítása (tárlatvezetés, múzeumpedagógiai programok, művészeti projektek).

Nyitvatartás:
H-P: 11-18-óra között.